Άλιμος:  phone 210 9855 270  phone 210 9689 992  phone 6907 600 560  mail alimos@greekpadelacademy.gr 

Τακτικές στο Padel tennis από τη Greek Padel Academy

Ο σχεδιασμός της στρατηγικής και τακτικής είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο για το Padel tennis, αλλά και για όλα τα αθλήματα. Πολλές φορές, όμως, πάνω στην ένταση του αγώνα δεν δίνουμε την σημασία που πρέπει στην τακτική και αυτό μπορεί να μας κοστίσει ίσως και όλο το παιχνίδι.

Το θέμα της τακτικής είναι αρκετά δύσκολο και είναι λογικό πώς άτομα, που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο του Padel tennis, δεν θα είναι σε θέση μέσα στο παιχνίδι να σκέφτονται τα δυνατά και αδύνατα σημεία των αντιπάλων, αλλά θα επικεντρώνονται περισσότερο στο να χτυπάνε σωστά και να μην χάνουν εύκολα πόντους. Όσο περνάει όμως ο καιρός και αυξάνεται και η εμπειρία, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καταστρώνετε την τακτική μαζί με το συμπαίκτη σας, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, και έτσι να παίρνετε το maximum από το παιχνίδι σας.

Στην Greek Padel Academy, σε συνεργασία με τους προπονητές μας, σημειώσαμε κάποιες ερωτήσεις που μπορείτε να απαντήσετε σε συνεργασία με το συμπαίκτη σας, ώστε να καταστρώσετε τη τακτική σας. Για να τις δούμε λοιπόν!

Κατ’αρχάς να σημειωθεί ότι είναι πολύ καλό να συζητάτε τη στρατηγική σας κατά την προθέρμανση. Είναι λογικό, αφού σε αυτή τη φάση, μέσα από τα χτυπήματα, μπορείτε να εντοπίσετε τα δυνατά αλλά και αδύνατα σημεία των αντιπάλων σας και να τα συζητήσετε πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Κατ’αυτό τον τρόπο μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη τακτική σας αλλά και να την τροποποιήσετε, εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επομένως, δίνουμε προσοχή στα εξής:

1. Πόσο καλή είναι η χημεία μεταξύ των αντιπάλων?

2. Πόσο καλή είναι η φυσική τους κατάσταση?

3. Πώς είναι οι κινήσεις τους?

4. Ποιά είναι τα αδύνατα χτυπήματα τους?

5. Τι λαβή χρησιμοποιούν για τα χτυπήματα τους?

6. Αισθάνονται πιο άνετα να παίζουν στο φιλέ ή πίσω στη βασική γραμμή?

7. Η στάση τους στα χτυπήματα είναι σωστή? Η ταχύτητα τους?

8. Όταν ανεβαίνουν και οι 2 στο φιλέ που γίνεται το λάθος?

9. Ποιά είναι τα αδύνατα σημεία τους όταν προσπαθούν να καλύψουν τους κενούς χώρους στο γήπεδο?

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από εσάς και το συμπαίκτη σας για να σχεδιάσετε μία σωστή και αποτελεσματική τακτική στο παιχνίδι σας. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτές και η λίστα αυτή με τη βοήθεια σας μπορεί να μεγαλώσει κι’άλλο! Εάν θέλετε, λοιπόν, μπορείτε να μας πείτε τις προτάσεις και σκέψεις σας. Εμείς, πρός το παρόν, παίρνουμε χαρτιά και μολύβια και καταστρώνουμε τις δικές μας τακτικές!

Σας περιμένουμε όλους για πολύ Padel tennis, πού αλλού?, στην Greek Padel Academy αλλά και για να μοιραστούμε σκέψεις και απόψεις πάνω σε θέματα στρατηγικής και τακτικής!